Blog ImageEfter denna helgen behöver vi verkligen semester. Vi blev varnade innan vi åkte att man gärna överskattar mängden aktiviteter/parker man vill besöka när man är i Disney World.

Det första man slås av när man kommer dit och har passerat välkomstskylten är storleken på anläggningen. Rättare sagt skall man kanske kalla det för en stadsdel för att området är obegripligt stort till ytan. Det ligger hotel/resorts överallt insprängt i skogen kring sjöar och parker. Det upplevs inte alls som ett hotellkomplex på samma sätt som tex Gran Canaria eller Mallorca. Men hotellen är stora….

Vi åkte lördagen den 26:e Maj på morgonen. Det är en stadig bit från Miami och tar ca 4 timmar att köra plus eventuella raster. Vi kom fram strax efter lunch och bestämde oss för att göra en vattenpark på den eftermiddagen vi hade kvar. Det visade sig alldeles lagom i längd för Isabell och Saga. Vi valde mellan två och valet föll slutligen på Blizzard Beach som är ett uppbyggt vinterlandskap som man badar i. I den värmen som var i lördags var detta ett ypperligt drag visade det sig. Som ni kan skymta till höger på bilden finns där alltså även skidliftar….

Blog Image

Givetvis fanns det gott om vattenlekplatser för alla åldrar….. men lite får man väl räkna med när man betalar över 700kr i inträde för oss (Saga gick dessutom in gratis).

Efter en välbehövlig vila på kvällen en bit från Disney parkerna var vi åter på plats i ottan. Denna dagen, söndagen, var det dags för den mest kända av parkerna, Magic Kingdom.

Blog Image

Tyvärr visade sig att Isabell hade kvar sin rädsla för de stora Disneydjuren som sprang runt lite överallt. Så det gällde att hålla sig undan när man såg dem. Isabell höll bra utkik…. Saga däremot…

Blog Image

… hade inga problem med att klämma Nalle Puh på näsan.

Däremot var det jättekul att min fick köra riktiga bensindrivna bilar själv och styra (Mamma och pappa fick sköta gasen). Det såg nästan ut så här…

Blog Image

Efter att ha sett paraden i parken både på dagen och på kvällen begav vi oss hemmåt mot vårt hotell. Denna natten hade vi valt att stanna på området på en resort som heter Coronado Springs. Som de flesta andra är det en helt fantastisk anläggning som är helt självförsörjande i allt man kan tänka sig behöva utan att lämna rummet nästan. Skönt efter 13 timmar på Magic Kingdom.

På måndagen (som visade sig vara Memorial day i USA) blev det lite sovmorgon för det verkade hela familjen behöva. Vi lyckades inte checka ut förrän vid 10-tiden. Vi begav oss till Animal Kingdom som är en temapark som man kan beskriva som en mix av ett zoo, en nöjespark, ett djursjukhus och safari. På flera sätt kan jag tycka denna parken är bättre än den stora kända Magic Kingdom. Tyvärr så är det även här begränsat med aktiviteter för barn (läs Isabell) som inte tycker om folk som klätt ut sig som djur. Däremot så verkar det vara ok om man bara målar ansiktet…

Blog Image

Delar av miljöerna skulle kunna vara hämtade som ur en Agatha Christie bok. Ett exempel är detta gamla tåg som tog oss till barnens zoo och till ett djursjukhus.

Blog Image

Under safaridelen så var en av bebisgirafferna jätteintreserad av att titta närmare på Saga…

Blog Image

Sedan var det dags för en stor och två små paleontologer att gräva fram ett dinosaurieskelett.

Blog Image

Sedan när man åker nerför forsar i runda båtar….

Blog Image

så blir man jätteblöt…

Blog Image

… men det hindrade inte Isabell från att åka 4 gånger i följd.

Vid 21 tiden begav det sig tillbaka till Miami och vi var lagom framme vid 01 tiden för att jag skulle få några timmars sömn innan det var dags att åka till kneget.

Until next time…