Hej !

Idag är det helgdag i Sverige, vi firar nationaldagen. Själv hade jag tänkt ta på mig min fina folkdräkt – ni vet – den med tofsar vid knäna och den fina mössan och stolt strossa runt i Tivoliparken och njuta av av vår ganska nya helgdag.

Men så kom jag att tänka på ett par kompisar som normalt bor i Lomma men som stuckit till Miami och lämnat sitt fina hem vind för våg. Så vad gör en svensk ? Givetvis kör han och mor till Lomma, klipper gräset, kanter, vatnnar går en runda i ett tomt hus och tänker tillbaka på den tiden mina kompisar och flickor var där och fäller en tår av längtan.

Poetiskt och fint eller hur ?

Ikväll skall jag och Björn och Veronica gå till “Banken”, äta dricka gott och se när Sverige spöar upp Island i EM-kvalet. Detta hade väl varit något för dig Robban som är så fotboilsintresserad istället för att sitta i Mexio och äta Baby-get och dricka några urvattnade Tequila. Och till dig Marie som sitter på 31:a väningen i Miami och filofiserar – tänk på att sitta på mysiga Lilla Torg och höra hemlandstoner direkt på markplan.

Flickorna kunde bada i poolen på Stora torg, jag jag vet det är ett springvatten – men studenterna tycks bada där så det skulle säkert Isabell och Saga också kunnat gjort.

Nu ska mamma gå och sova för hon ska jobba i natt – en del svenskar jobbar även på nätterna. Jag tror jag tar ett glas vin och bussen i till stan.

Vi längtar till Er – tack för bilderna.

Mormor & Morfar